Oravecz Elvira

Tréner

Péterné Oravecz Elvira, Életmód-tanácsadó és terapeuta, reflexológus, rák coach, ló asszisztált tanácsadó, ARNI tréner

Budapest északi részén, a III. kerületben élek. 2009 óta dolgozom „természetgyógyászként”: 2019-ig zömében rákos (Gerson Egészség Központ), 2019 óta stroke-os betegekkel is foglalkozom.

Édesapámat 44 évesen vérzéses stroke miatt veszítettük el. Lányomat 1,5 éves korától 14 éves koráig, a Gézengúz Alapítvány munkatársainak segítségével napi szinten fejlesztettük és masszíroztuk férjemmel (valószínűleg) születés közben kialakult hemiparesis miatt.

2000-ben egy agykontroll tanfolyam elvégzésével indult soha véget nem érő tanulásom a komplementer és alternatív medicina területén (pl. különböző masszázsok, Reiki I., Bach virágterápia, táplálkozás terápiák (Gerson, Medical Medium, Wahls és GAPS), reflexológia, egészség-, rák- ill. ló asszisztált coaching, stb.). 2019 novemberében Angliában ARNI tréner vizsgát tettem, és csatlakoztam a Stroke Neuro Rehab ARNI csapatához. Szerteágazó tudásomat és tapasztalatomat örömmel és szenvedélyes szeretettel próbálom a stroke túlélők rehabilitációjában hasznosítani.

Tanulmányok
2020: ARNI tréner (ARNI Institute)
2018: alternatív lovasterapeuta
2015: certified professional cancer coach, level 2. (PCCI Inc)
2013: certified professional cancer coach, level 1. (PCCI Inc)
2010: reflexológus (ETI)
2006: életmód-tanácsadó és terapeuta (ETI)

Eredetileg agrármérnök (GATE, 1987) és angol-magyar szakfordító (1987) vagyok. Hét évig mikrobiológusként, több, mint 20 évig fordítóként és tudományos újságíróként (1998) dolgoztam. Sokáig énekkaros voltam, tanultam zongorázni és gitározni. Szeretek rajzolni és festeni (kedvencem a selyemfestés), és mivel okleveles zöldség- és gyümölcsfaragó vagyok, különböző alkalmakra szívesen készítek ehető alkotásokat. 2008-ban jelent meg saját regényem, egy orvosi krimi (Megpecsételt sorsok). A mozgás valamilyen formában mindig része volt életemnek: úszás, aerobik, chi-kung, jóga, öt-tibeti, hastánc, túrázás, újabban pedig a futás és a lovaglás.